Paprikasoep met schuim van Delvaux bier

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1 ui
•    1 tak selder
•    5 paprika’s
•    1 chilipeper
•    2 eetlepels tomatenpuree
•    1 teentjes look
•    2 klontjes boter
•    1 takje laurier
•    1 takje tijm
•    2 liter kippenbouillon
•    2 dl room 40%
•    1 dl Delvaux-bier van Brouwerij De Kroon
•    Peper en zout

Bereiding:
1.    Snipper de ui, de look en de selder fijn. Halveer de paprika en de chilipeper, verwijder de zaadjes en snij ze ook in blokjes. Stoof nu de groenten aan in het klontje boter. Doe er de tijm en laurier bij, de tomatenpuree en overgiet met de kippenbouillon. Laat een 20 min goed koken. Mix de soep en zeef ze. Voeg er en het andere klontje boter aan toe en kruid eventueel bij met peper en zout.
2.    Klop de room zeer stijf met  een snuifje peper en zout. Roer nu door de slagroom het bier. Serveer de soep in een kommetje en lepel er wat bierschuim over.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

steunpunt hoeveproducten hageland hageland
Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland